Zeilen op de Waddenzee

Een absolute aanrader bij een verblijf op Wieringen is een dag zeilen met Lemsteraak Leeuwenhart. Dit prachtige klassieke zeilschip met zijn bevlogen schipper Martin Huiberts brengt u naar de mooiste plekjes van het werelderfgoed de Waddenzee.

Share

lemsteraak

Lemsteraak Leeuwenhart in Marina Den Oever

Zonnende Zeehondjes

Tijdens een dag- of avondtocht met de Lemsteraak is het mogelijk om droog te vallen op het Wad, vogels te kijken, te wandelen of te genieten van de zonnende zeehondjes.

zeehonden

Zonnende zeehondjes

Go with the flow

Getijden en waterstanden wisselen van dag tot dag, wat zeilen op het wad tot een echt avontuur maakt. Bij een juiste navigatie is het zelfs mogelijk om op het getij van Den oever naar Oudeschild op Texel te varen, zonder dat er een motor of zeil aan te pas komt. Zeilen op het wad betekent vooral ook rust en ontspanning. Het ene moment glijd je over het water en het volgende moment wordt je omringd door een immense zandvlakte die rondom het schip ontstaat tijdens het droogvallen. Het getij bepaalt de tijd en duizenden vogels vormen de achtergrondmuziek.

Voor meer informatie: www.lemsteraak-leeuwenhart.nl

Martine van Soolingen

Martine van Soolingen

Korte bio o.a: Martine is eigenaresse van bed & breakfast Villa Nieuwland in Den Oever op het voormalige Waddeneiland Wieringen.
Reageren: e-mail