Wandeltocht Bloeiend Zijpe

De Bloeiend Zijpe wandeltocht wordt gehouden op zondag 28 april a.s. Deze wandeltocht gaat door het grootste aaneengesloten bloembollengebied ter wereld, in de Kop van Noord-Holland. Het unieke van de wandeling is dat er bijna geen asfalt aan te pas komt. U wandelt voor 90% door het boerenbollenland en komt op plekjes waar u normaal gesproken niet mag wandelen.

Share

bloeiend zijpe wandelaars

Wandeling Bloeiend Zijpe

Alleen op zondag 28 april 2013 geven vijftig landeigenaren toestemming om dwars door hun velden te wandelen. Er worden rayonhoofden aangesteld en families van de bollenkwekers zorgen voor gezellige koek-en-zopies langs de route. Zij kunnen de nodige uitleg geven over de bollenteelt.

Afstanden: 7½ - 15 - 20 - 30 kilometer. Sommige afstanden brengen de wandelaars door een bosje van landgoed “Het Wildrijk” van Landschap Noord-Holland, bekend om haar wilde hyacinten. De liefhebber die 40 kilometer wil lopen, kan op eigen initiatief een extra route door het natuurreservaat “Het Zwanenwater”van Natuurmonumenten lopen.

Anders dan voorgaande jaren starten alle afstanden op het volgende adres:
Tulpenland, Belkmerweg 65, 1753 GD Sint Maartenszee.

Martine van Soolingen

Martine van Soolingen

Korte bio o.a: Martine is eigenaresse van bed & breakfast Villa Nieuwland in Den Oever op het voormalige Waddeneiland Wieringen.
Reageren: e-mail