Leeghwater op de Afsluidijk

Van 11 t/m 22 september 2013 barst Leeghwater los: een uniek drive-in-theaterspektakel op het midden van de Afsluitdijk. Bert Visscher kruipt in de huid van professor Leeghwater, een iets te optimistische uitvinder en pionier pur sang. Samen met 100 acteurs, dansers en musici brengt hij je een onvergetelijk spektakel op de meest desolate plek van Nederland. Er is plaats voor 250 auto’s per avond.

Share

Vissers sfeer

Vissers sfeer bij Leeghwater

Leeghwater

Wie zich van tevoren al uit het veld laat slaan komt nergens, vindt de 21ste-eeuwse uitvinder Leeghwater (Bert Visscher). Problemen zijn uitdagingen en daarom moet die energiecrisis maar eens worden opgelost. Wars van tegenslag en doemdenkerij besluit Leeghwater een nieuwe energiecentrale te bouwen, als bijdrage aan een nieuwe toekomst (of iets wat daar op lijkt).
Op het zoute water gelden echter oude rechten. Leeghwater komt in het vaarwater van een oude visser en zijn gezin. De visser is al eerder de Zuiderzee ontnomen met de bouw van die verrekte Afsluitdijk en nieuwe fratsen zijn in zijn optiek op z’n minst onnodig. Zijn vrouw, dochter en schoonzoon beginnen echter toch wat in de ideeën van Leeghwater te zien.

Luxe logeren aan de Waddenzee

Overdag genieten van al het moois dat Wieringen te bieden heeft lekker verse vis eten in één van de vele goede restaurants die Wieringen rijk is cultuur snuiven bij Leeghwater op de Afsluitdijk en vervolgens heerlijk slapen aan de voet van de Afsluitdijk op Wieringen, in Villa Nieuwland.

Voor informatie: Leeghwater website.

Martine van Soolingen

Martine van Soolingen

Korte bio o.a: Martine is eigenaresse van bed & breakfast Villa Nieuwland in Den Oever op het voormalige Waddeneiland Wieringen.
Reageren: e-mail