Aardwarmte in de Villa

Bij de renovatie van Villa Nieuwland hebben wij gekozen voor aardwarmte. Door dit duurzame systeem is het in de winter overal behaaglijk warm en in de zomer heerlijk koel. Om dit te bereiken hebben wij de Villa optimaal moeten isoleren maar het resultaat is verbluffend.

Share

Villa Nieuwland backstage aangepast

Aardwarmte in Villa Nieuwland

Aardwarmte

Een paar dagen geleden, toen het ‘s nachts tien graden vroor, kreeg ik een verontrust telefoontje van een gast. Zij kwam bij ons op Wieringen overnachten maar zag geen radiatoren op de foto’s van de kamers. Er was toch wel verwarming.
Ik kon haar gelukkig geruststellen. Overal in de Villa is vloerverwarming, ook in de badkamers. Nog nooit heeft iemand hier kou geleden. Het bleek voor ons zelfs een hele opgave de aardwarmte zodanig in te regelen dat het niet te warm is. Het houtkacheltje in het Verblijf is bijverwarming en zorgt vooral voor een heel gezellige sfeer!

Onze keuze voor aardwarmte is in eerste instantie een keuze voor duurzaamheid. Wij hadden in onze onervarenheid vooraf niet kunnen bevroeden dat aardwarmte zoveel comfort biedt. Zowel in de zomer als in de winter kunnen wij in de Villa genieten van een aangename atmosfeer.

Martine van Soolingen

Martine van Soolingen

Korte bio o.a: Martine is eigenaresse van bed & breakfast Villa Nieuwland in Den Oever op het voormalige Waddeneiland Wieringen.
Reageren: e-mail