Wadlopen op Wieringen is heerlijk tot rust komen

Tijdens de hectiek van de renovatie is het af en toe nodig terug te gaan naar het hoe en waarom van Villa Nieuwland. In de vaart der volkeren van het organiseren en verbouwen zouden we dat bijna vergeten.

Share

wadlopen

Eindeloos lopen over het eindeloze wad

Eilandgevoel

Wadlopen is voor mij de manier om me weer bewust te worden van het eilandgevoel op Wieringen en de schoonheid van het wad. Op Vatrop trek ik oude schoenen aan, ik ploeg een klein stukje door de modder en voor ik het weet loop ik twee kilometer het wad op, op weg naar de vaargeul.

De vloed halen

Even de vloed halen. Vóór me niets dan een eindeloos vergezicht over het drooggevallen wad. Jammer dat het nog te koud is om te gaan zwemmen.
Samen met de opkomende vloed loop ik terug. Richting kustlijn van Wieringen met vóór mij, als hoogtepunt, Villa Nieuwland met de nieuwe rieten kap. Tijd en ruimte genoeg om weer even te resetten en volledig tot rust te komen. Nieuwe energie opdoen voor de volgende fase van de realisatie van Villa Nieuwland.

Martine van Soolingen

Martine van Soolingen

Korte bio o.a: Martine is eigenaresse van bed & breakfast Villa Nieuwland in Den Oever op het voormalige Waddeneiland Wieringen.
Reageren: e-mail