Blog 2011

15 berichten

Baby’s overnachten op Wieringen

Zonsondergang Waddenzee

Het is 30 december en het is windstil. De hele nacht heeft het gestormd. Geen raam in Villa Nieuwland was nog doorzichtig. Maar nu is het windstil. En de ramen zijn gelapt. Klaar voor de ontvangst van vier baby’s in Villa Nieuwland. Met hun ouders gelukkig, dat scheelt een hoop verantwoordelijkheid.

(Ver)slapen op Wieringen

waterkeer-sfeer

In de twee maanden dat wij open zijn hebben wij al een behoorlijke diversiteit aan gasten ontvangen die kwamen slapen op Wieringen in Villa Nieuwland. Of onze gasten kwamen om te onthaasten, voor een familiereunie, voor een zakelijk verblijf of voor een training maakte geen verschil.

Vogelen op Wieringen

rotgans

Het voormalige waddeneiland Wieringen heeft een reputatie als (rot)ganzenland. In het wapen en familienamen komt de rotgans nog steeds voor. Het vangen van ganzen, die op het nu vrijwel verdwenen zeegras afkwamen, was een wijdverbreide gewoonte. Het oude, enigszins glooiende land van Wieringen is een populair foerageergebied voor rotganzen die de nacht o.a. doorbrengen op het Balgzand en het weiland tussen de Waddenzee en Villa Nieuwland.

Zeezoen en de regenboog

Regenboog vanuit Zeezoen

Soms is het uitzicht vanuit kamer Zeezoen in B&B hotel Villa Nieuwland zo mooi, dat je heel Nederland zou willen uitnodigen om te komen slapen op Wieringen in B&B hotel Villa Nieuwland en te genieten van de eindeloze vergezichten over de Waddenzee en het glooiende landschap van Wieringen.

Vijf Tulpen Classificatie!

Tulpen Kenneth

Bed & Breakfast Nederland heeft ons verrast: we hebben definitief de vijf tulpen classificatie toegekend gekregen.

Mystery guests met vakantie op Wieringen

Certified BB

Vakantie op Wieringen: dit weekend genoten een aktief stel met de ligfiets van een korte vakantie op Wieringen en kamer Zeezoen in Villa Nieuwland. Zij toonden zich uitermate enthousiast over het waddeneilandgevoel dat Wieringen geeft en de schitterende natuur.

Spaanse kokkin Inma kookt verrukkelijk

Inma tapas

De eerste gasten hebben hun verblijf in de Villa alweer afgerond. De groep managers arriveerde woensdagochtend vroeg en ging vrijdagmiddag weer op huis aan. Tevreden met de opgedane vaardigheden en het verblijf in de Villa. Hoogtepunt was het Spaanse diner dat door Inma (geboren op het Canarische Eiland La Palma) werd bereid en na afloop met applaus werd beloond.

De verhuizing naar B&B Wieringen

fawltytowers

De gastenkamers in B&B Wieringen Villa Nieuwland zijn om door een ringetje te halen. Nog enkele details, een ontbrekend lampekapje, tv’s die nog moeten worden opgehangen, maar zouden de gasten morgen komen overnachten op Wieringen, zijn ze meer dan welkom.

Koele kamers

Terwijl Nederland zucht onder de hittegolf genieten onze gasten in Villa Nieuwland van de koele kamers. We hebben de warmtepomp, het duurzame systeem dat in de zomer via de vloeren de Villa koelt, nog maar een tandje hoger gezet. Het hoofd wordt naast leeg, heerlijk koel in Villa Nieuwland!

Lang leve het Waddenfonds

wad02

De aan ons toegekende subsidie van het Waddenfonds wordt welbesteed! De subsidie maakt het mogelijk de renovatie van Villa Nieuwland kwalitatief hoogstaand uit te voeren. Alle oorspronkelijke elementen en kostbare details die anders financieel onhaalbaar zouden zijn geweest, kunnen nu worden teruggebracht.

Renovatie Villa Nieuwland bijna voltooid

renovatie

Na een intensieve renovatie van een jaar krijgt Villa Nieuwland met de dag meer de uitstraling die het vroeger had. De schilders leggen de laatste hand aan de buitengevel, de luiken worden geplaatst en het volledig vernieuwde rieten dak is gereed.

Invasie in Villa Nieuwland tijdens Wieringer Tuinronde

Entree villa

Op verzoek van de organisatie van de Wieringer Tuinronde stonden de deuren van Villa Nieuwland afgelopen zondag open voor belangstellenden. Eens te meer werd duidelijk dat het draagvlak voor de restauratie van Villa Nieuwland enorm is bij de Wieringer bevolking.

Eerste reservering voor B&B Wieringen Villa Nieuwland

villa-gastenreviews

De eerste reservering voor B&B Wieringen Villa Nieuwland is een feit! De Villa is uit twaalf locaties gekozen als meest inspirerende setting voor een managementstraining. Twaalf managers komen overnachten op Wieringen en een training volgen.

De verbouwing van Villa Nieuwland

dak vernieuwen

Het is maar goed dat Bonvie Aannemers niet snel ontmoedigd is, want meevallen doet het zelden zo’n mega renovatie. Oorzaak ligt in dit geval niet in zware tegenslag, maar in het feit dat we met een Rijksmonument van doen hebben.

Wadlopen op Wieringen is heerlijk tot rust komen

wadlopen

Tijdens de hectiek van de renovatie is het af en toe nodig terug te gaan naar het hoe en waarom van Villa Nieuwland. In de vaart der volkeren van het organiseren en verbouwen zouden we dat bijna vergeten.